Hike 2007

Hike 2007

Poster SuReAc 2007 HikeIn het eerste weekend van de Herfstvakantie mag je weer je rugzak uit de kast halen! Het is namelijk weer tijd voor de SuReAc-hike georganiseerd voor alle scouts van Zeeuws-Vlaanderen.

Informatieboekje

Het informatieboekje voor de SuReAc Hike is te downloaden door op de link hieronder te klikken:

Infoboekje SuReAc HIKE 2007 Scouts

Niveau’s

Er zullen 3 verschillende niveau’s aangeboden worden:
Easy | Normal | Xtreme

Wat zijn de verschillen?

Niveau Easy Normal Xtreme
Patrouille grootte 3-4 2-3 2
Aantal km 15-20 20 20-25
Route technieken Basic Versleuteld Kaartlezen + Versleuteld
Bepakking tijdens tochten Drinken Dagrugzak Totale bepakking
Koken Wordt verzorgd Wordt verzorgd Zelfstandig

Easy

Zit jij nog maar net bij de scouts, snap je nog niet alle routetechnieken?
Dan is dit niveau zeker iets voor jou!
Durf jij het aan geef je zelf dan snel op bij je eigen leiding.

Routetechniek

Easy is een niveau dat bedoeld is voor net overgevlogen scouts. Je zult tijdens deze hike spelendewijs kennis maken met alle basis tochttechnieken. Als groep krijg je daarom veel uitleg via het routeboek en leiding op de posten.

Afstand

Je loopt een kortere route dan de ander niveau’s dat wil niet zeggen dat jullie een minder leuke route lopen. Er zullen veel uitdagingen jullie pad kruisen.

Overnachting

Als jullie op het overnachtings terrein aankomen aan het eind van de dag, liggen je spullen al klaar en kun je samen met je groep beginnen met het opzetten van de tent.

Eten

Het eten wordt voor jullie verzorgt door de leiding dit om te zorgen dat jullie je helemaal op de opzetten van de tent en kunt bijkomen van een drukke lange dag.

Normal

Dit is het midden niveau. De leden die een jaar op de scouts zitten moeten dit kunnen.
Deze groep krijgt geen extra informatie meer en de technieken kunnen versleuteld zijn.
Ze lopen met een dag bepakking.
Er word voor deze groep ook gekookt op het kampterrein.

Xtreme

Dit is het eind niveau voor de scouts. De technieken zijn goed versleuteld en kaartlezen word belangrijk. Ze moeten posten vinden. Ze lopen van coördinaat naar coördinaat, en vanaf een coördinaat moeten ze met een tocht techniek een post zien te vinden.Ze moeten zelf eten koken. Met eten dat ze van de organisatie krijgen.

Waar & wanneer

De hike vindt plaats op vrijdag 19 oktober tot en met zondag 21 oktober. Deze keer is het loopgebied tussen Oostburg, Sluis en Retranchement. Midden in de polders waar vroeger eens de zee lag.Vrijdagavond wordt je samen met je scoutsgroep verwacht bij Scouting Oostburg. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je aankomen. Natuurlijk zal de leiding hier ook van op de hoogte zijn.

De hike is bedoeld voor alle scouts uit Zeeuws-Vlaanderen. Het maakt niet uit of je lucht-, water- of landscout bent. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je iets van hiken afweet. Maar voor alles is een eerste keer, daar hebben we ook aangedacht.

Thema

Het thema dit jaar gaat over ‘100 jaar scouting’. Je zult er vanzelf achter komen hoe dit thema in de routes en posten is terug te vinden.

Inschrijven & kosten

Je inschrijven doe je via je eigen leiding. De inschrijving sluit op zondag 14 oktober 2007.

De kosten bedragen 20 euro per persoon. Dit lijkt best veel, maar daar wordt alles van betaald, zoals je eten en drinken, je tussendoortjes, de spelen, de posten, je naambandje, je deelnemersbandje, je overnachtingsplaats, enz…

Omdat de organisatie overal voor zorgt hoeft je leidng dit keer maar heel erg weinig te doen.