Impressie SuReAc 2023

Toch geslaagd

Kletsnat SuReAc

In het eerste weekend van de herfstvakantie waren we met alle scouts uit Zeeuws-Vlaanderen te gast bij Scouting Oostburg voor de jaarlijkse najaarsactiviteit SuReAc. Dit was een nat, maar vooral een erg gezellig en leuk weekend!

De weergoden waren ons bij het opzetten van de tenten nog goedgezind. We trapten de vrijdagavond af met een GPS-tocht in de omgeving die we afsloten met een kampvuur. Tussen de programmaonderdelen door heeft het wel geregend, maar de sfeer heeft er niet onder geleden.

Droog in de loods

Door de explo’s van Oostburg, de werkploeg, zijn de volgende ochtend de tafels voor het ontbijt gedekt in de botenloods. Deze loods was wel een perfecte ruimte om droog te blijven gedurende het weekend. Tijdens het ontbijt hebben we het weerbericht voor de zaterdag bekeken en besloten om niet naar het Jiste Strange te gaan. Daar wilden we in eerste instantie een zandsculptuur wedstrijd gaan houden, maar in plaats daarvan hebben we levend stratego gespeeld met vier teams. Na de lunch zou het weer erg nat gaan worden en zijn we met z’n allen in de loods bordspellen gaan spelen en was een een aantal doe-activiteiten beschikbaar.

In de tussentijd werden al tarpen, zeilen en shelters opgezet om tijdens het koken op houtvuur een stuk droger te kunnen zitten. Ondanks de regen zijn er heerlijke gerechten gekookt in voornamelijk Dutch ovens en voor de leiding had de werkploeg een bbq geregeld.

Van loods tot filmzaal

Na het opruimen van het koken was er voor de scouts vrije tijd. De meesten zijn in hun tent wezen chillen en waarschijnlijk hebben er ook een aantal even de ogen dicht gehad. Terwijl de scouts zo hun eigen tijd hadden om zich te vermaken met andere scouts uit de regio, heeft de leiding de loods opgeruimd en deze omgetoverd tot een Scouting filmzaal. Op de vloer (voorzien van vloerverwarming!) legden ze vele paardendekens op een groot zeil. Vanwege de vele regen hebben we besloten om twee films te projecteren op de loodsdeur. Er waren toch wat scouts die een andere film aan de binnenkant van hun ogen hebben gezien, zo heerlijk comfortabel was het.

Afsluiting

Zondag werd duidelijk dat er veel regen was gevallen want ’s ochtends vroeg in het schemerdonker hadden we modderploegen als extra activiteit er bij gekregen. Na het ontbijt hebben we het lokettenspel gespeeld; een frustrerend, maar erg tof spel. De scouts moesten individueel een stookvergunning zien te bemachtigen, maar werden continu van het kastje naar de muur gestuurd door de ambtenaren.

Tussen het opruimen van alle materialen door, kon iedereen nog bij het lopend buffet hun lunch smeren als ze er nog de puf voor hadden. Nadat iedereen zijn spullen weer op de aanhangers had geladen en de gebouwen waren schoongemaakt, konden we weer een zeer tof weekend afsluiten.

Auke Visman

Dit bericht was te lezen in de Nieuwsbrief Scouting Regio Zeeland – Jaargang 6, Nummer 7, oktober 2023


Foto’s

Video’s