De vernieuwde website van Regio Zeeland staat on-line!

Hoeraaaaaaa!!! De nieuwe website www.scoutingzeeland.nl is on-line. Het heeft even mogen duren, maar we vinden dat de nieuwe site er dan ook mag zijn! Met zeer veel dank aan de bouwers van de website! Het bestuur en de verschillende regioteams gaan nu ook snel aan de slag om de agenda verder te vullen met allerlei … Lees meer

Uitnodiging Regiospeldag ‘No Limits’

Uitnodiging voor alle land en waterscouts, verkenners, padvindsters, jitsers en hun leiding
Scouting is voor iedereen, of je nou een jongen of een meisje bent, of je nou een handicap of beperking hebt of niet. Daarom is er in de regio een netwerk Toegang opgezet om Scoutinggroepen te kunnen ondersteunen bij de begeleiding van kinderen met een beperking of handicap. Dit netwerk is opgezet in samenwerking met o.a. MEE Zeeland.

Lees meer

Regionale scouts meten krachten

Het kampvuur laait hoger op dan de gemoederen bij de scouts op een lome dag. foto Peter Nicolai HULST – Een scout moet van alle markten thuis zijn. “Voor het opzetten van een tent, het navigeren met behulp van diverse technieken en een hapje eten klaarmaken draai ik mijn hand niet om” Lees verder… Bron: … Lees meer

Scouts houden kampioenschap

HULST – Bij scouting ’t Jagertje in Hulst worden vandaag, morgen en zondag voor de veertigste keer de Zeeuws-Vlaamse Patrouille Kampioenschappen (ZePaKa) gehouden. Zo’n 125 Zeeuws-Vlaamse scouts van elf tot en met vijftien jaar strijden om de prijzen: het schild en de kans om afgevaardigd te worden naar de landelijke scoutingwedstrijden, later in het jaar … Lees meer

Scouts houden WK primitief koken

Logo Provinciale Zeeuwsche CourantHULST – Maak een zo culinair mogelijke maaltijd klaar voor drie euro per persoon zonder moderne hulpmiddelen.

Die opdracht probeerden achttien groepen scouts afgelopen zaterdagmiddag zo goed mogelijk te vervullen op het terrein van scouting ’t Jagertje aan de Zoutestraat in Hulst.

Lees meer

Een scout is eerlijk, trouw, houdt vol

De twaalfjarige Karin Janse uit Vogelwaarde gaat over de touwbrug.KLOOSTERZANDE – Eerst de vingers zwerend de lucht in, dan pas volgt het plechtige woord. ,,Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld om zich heen meer leefbaar te maken en te ontdekken.

Een scout is eerlijk, trouw, houdt vol, is spaarzaam en sober en zorgt goed voor de natuur. Een scout respecteert zichzelf en anderen.” Zo, dat is ook voor deze zaterdag weer duidelijk: een scout houdt normen en waarden in ere.

Lees meer

Uitnodiging Wereldkampioenschap Primitief Koken

75 jaar Scouting t JagertjeZaterdag 7 april 2007 (tussen 13.30-17.15 uur)
Buitencentrum ’t Jagertje, Zoutestraat 65, Hulst

Scouting ’t Jagertje viert in 2007 en 2008 haar 75-jarig bestaan met een aantal activiteiten. De eerste activiteit in dit kader is de organisatie van het WK-primitief Koken. In de ochtend voor Bevers, Welpen, Esta’s, Kabouters en Jitsers (scouts met een beperking). Na de middag voor Scouts, Explorers en Jongerentak.

Lees meer

Het klimteam nodigt je uit…

Kom een keer klimmen op de pijler bij Neeltje Jans Je kunt met je groep (vanaf de scouts-leeftijd) op een zaterdag komen klimmen van 10.15 uur tot 16.30 uur. We bieden dan de volgende activiteiten: klettersteig rondom de pijler klettersteig naar 22 meter gevolgd door een vrije abseil Top-Rope klimmen. De voorwaarden zijn: De kosten … Lees meer

Bad Behavior has blocked 682 access attempts in the last 7 days.