Je lekker uitleven en contacten leggen op scoutingweekeinde …

TERNEUZEN – Vlot varen, koken, zwemmen, barbecueën, kampvuur maken en vooral elkaar ontmoeten. Het waren de ingrediënten van een geslaagde Sub Regio Activiteit (SuReAc) die dit weekend op en op het terrein van Scouting St. Hubertus plaatsvond. Acht van de elf actieve scoutinggroepen in heel Zeeuws-Vlaanderen waren… plees verder

Scouting uit IJzendijke viert jubileum

IJZENDIJKE – Vanavond gaan ze barbecuen, maar eerst gaat de Sint Paulus Troep op stap. “Speurtochtjes met kaart en kompas, om de ouders een idee te geven, van wat scouts zoal doen,” vertelt secretaris Marieke Buijsse uit Biervliet. De aanleiding is het feit dat de vereniging in 1973 is opgenomen in… lees verder

Regionale scouts meten krachten

Het kampvuur laait hoger op dan de gemoederen bij de scouts op een lome dag. foto Peter Nicolai HULST – Een scout moet van alle markten thuis zijn. “Voor het opzetten van een tent, het navigeren met behulp van diverse technieken en een hapje eten klaarmaken draai ik mijn hand niet om” Lees verder… Bron: … Lees meer

Scouts houden kampioenschap

HULST – Bij scouting ’t Jagertje in Hulst worden vandaag, morgen en zondag voor de veertigste keer de Zeeuws-Vlaamse Patrouille Kampioenschappen (ZePaKa) gehouden. Zo’n 125 Zeeuws-Vlaamse scouts van elf tot en met vijftien jaar strijden om de prijzen: het schild en de kans om afgevaardigd te worden naar de landelijke scoutingwedstrijden, later in het jaar … Lees meer

Ook de scouting gaat met haar tijd mee

SuReAc 2007: Een groepje scouts uit Axel is klaar voor vertrek. foto Peter NicolaiOOSTBURG – Ongeduldig lopen Jacob en Martijn van scouting 4 – Ambachten uit Axel vrijdagavond op het terrein bij het clubhuis De Reutemeteut in Oostburg rond. Ze kunnen bijna niet wachten op de opdrachten voor hun driedaagse speurtocht.

Lees meer

Scouts houden WK primitief koken

Logo Provinciale Zeeuwsche CourantHULST – Maak een zo culinair mogelijke maaltijd klaar voor drie euro per persoon zonder moderne hulpmiddelen.

Die opdracht probeerden achttien groepen scouts afgelopen zaterdagmiddag zo goed mogelijk te vervullen op het terrein van scouting ’t Jagertje aan de Zoutestraat in Hulst.

Lees meer

Een scout is eerlijk, trouw, houdt vol

De twaalfjarige Karin Janse uit Vogelwaarde gaat over de touwbrug.KLOOSTERZANDE – Eerst de vingers zwerend de lucht in, dan pas volgt het plechtige woord. ,,Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld om zich heen meer leefbaar te maken en te ontdekken.

Een scout is eerlijk, trouw, houdt vol, is spaarzaam en sober en zorgt goed voor de natuur. Een scout respecteert zichzelf en anderen.” Zo, dat is ook voor deze zaterdag weer duidelijk: een scout houdt normen en waarden in ere.

Lees meer

Scouting heeft nog steeds gouden formule

Logo Provinciale Zeeuwsche CourantGOES – De padvinderij, die zaterdag open dag hield, spreekt ook de computergeneratie aan.
Korte broek zelfs als het sneeuwt, pet en bruine kousen met flossen. Christiaan Soethout, sinds 1 januari voorzitter van de Regio Scouting Zeeland, weet dat zijn organisatie niet snel – misschien zelfs nooit – van dat imago af zal komen. Daar kun je niet zo veel tegen doen. Scouting zal altijd aan padvinders worden gelinkt. Ook al zijn de kledingvoorschriften tegenwoordig niet dwingend meer.

Lees meer

Bad Behavior has blocked 683 access attempts in the last 7 days.