Ontpolderen Braakman-Zuid vervallen

logo_omroep_zeelandDe Braakman-Zuid valt definitief af als locatie voor ontpoldering. Uit onderzoek is gebleken, dat het gebied als plek voor natuurcompensatie niet voldoet.

Volgens dagelijks provinciebestuurder Marten Wiersma is het te duur, draagt het weinig bij aan natuurherstel en is de locatie

Lees meer

Meerderheid is tegen ontpoldering

logo_omroep_zeelandSlechts een kwart van de Zeeuwen voelt wel wat voor het laten onderlopen van polders als natuurcompensatie voor de verdieping van de Westerschelde. Bijna tweederde is juist tegen het teruggeven van land aan de zee. Met name bij oudere Zeeuwen is veel weerstand tegen ontpoldering.

Lees meer

D66 wil landwinning voor Zeeuwse kust

MIDDELBURG – In plaats van ontpolderen, weer land winnen op het water. Dat staat D66 Zeeland voor. De lopende discussie over ontpolderen noemt lijsttrekker R. van Eijkelenburg ’bezopen’.
D66 vindt dat ingezet moet worden op aanleg van nieuwe getijdennatuur in de monding van de Westerschelde en eventueel voor de kust van Schouwen. Dergelijke eilanden zijn tegelijk nieuwe natuurlijke golfbrekers en komen dus de verdediging tegen de zee ten goede.

Lees meer

Onderzoek Alternatieven Ontpoldering Westerschelde

In het ‘Rapport van de Commissie Onderzoek Alternatieven Ontpoldering Westerschelde (Commissie Maljers)’ wordt geschreven over het ontpolderen van een gebied in de Zuidelijke Braakmanbossen. Op zich niets mis mee dat we de natuur z’n gang laten gaan en daar waar nodig moeten helpen. Zo betaamt een scout.

Lees meer

Bad Behavior has blocked 227 access attempts in the last 7 days.