Scouting Oostburg haalt Vredeslicht 2009 op in Utrecht

logo-vredeslicht-2009“Eén klein lichtje aansteken is niet bijzonder, maar wanneer we het allemaal doen wordt het lichter!”

In december gaan de welpen en kabouters van Scouting Oostburg (jongens & meisjes 7 t/m 10 jaar) op Winterkamp in Utrecht. Dit wordt niet zomaar een kamp, wij gaan namelijk met onze groep het Vredeslicht ophalen.

Ieder jaar wordt het Vredeslicht aangestoken in Wenen. Het wordt jaarlijks ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 20 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.

Op 12 december gaan een aantal Nederlandse Scouts het Vredeslicht in Wenen met de trein ophalen. Dit wordt dan op 19 december uitgedeeld op Utrecht Centraal Station.
De welpen en kabouters vertrekken op 18 december met de trein naar Utrecht. Op zaterdagmiddag 19 december nemen wij dan het brandende vredeslicht (in een stormlantaarn) met de trein mee terug naar Oostburg.

In Oostburg is het natuurlijk de bedoeling om het Vredeslicht weer verder uit te delen. Zoveel mogelijk mensen worden dan ook gevraagd om op 19 december om 16.30 uur naar het Scouting gebouw De Reutemeteute (Baljuw Veltersweg 1b, Oostburg) te komen. Met bij voorkeur een lantaarn mee, zodat we het licht aan zoveel mogelijk mensen uit kunnen delen.

Wij vernemen graag uiterlijk maandag 14 december of er iemand aanwezig is bij het uitdelen van het Vredeslicht. Mochten jullie vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sandra Kleijn (06-15661591) of Bert Rinko Kuik (06-53612604).

Namens de leden & de leiding

Bert Rinko Kuik
Sandra Kleijn-Bontenbal

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bad Behavior has blocked 227 access attempts in the last 7 days.