Scouting Oostburg gaat Vredeslicht ophalen

logo-vredeslichtDit jaar gaan de kabouters van Scouting Oostburg op Winterkamp in Utrecht. Dit wordt niet zomaar een kamp, wij gaan namelijk met onze groep het Vredeslicht ophalen.

Ieder jaar wordt het Vredeslicht aangestoken in Wenen. Het wordt jaarlijks ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 20 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.

Op 13 december gaan een aantal Nederlandse Scouts het Vredeslicht in Wenen met de trein ophalen. Dit wordt dan op 20 december uitgedeeld op Utrecht Centraal Station.

De kabouters vertrekken op 19 december met de trein naar Utrecht. Op zaterdagmiddag 20 december nemen wij dan het brandende vredeslicht (in een stormlantaarn) met de trein mee terug naar Oostburg.

In Oostburg is het natuurlijk de bedoeling om het Vredeslicht weer verder uit te delen. Daarom nodigen we jullie graag uit om op 20 december om 16.30 uur naar Scoutinggebouw De Reutemeteute in Oostburg te komen. Neem ook het liefst allemaal een lantaarn mee, zodat we het licht aan zoveel mogelijk mensen uit kunnen delen.

Mochten jullie vragen hebben, stel ze ons dan gerust. We zien jullie in elk geval allemaal graag op 20 december.

De kabouters & de kabouterleiding

Queenie Gunst
Lisanne Pfaff
Sandra Kleijn

Info: Sandra Kleijn – 06 15661591

“Eén klein lichtje aansteken
is niet bijzonder,
maar wanneer we het allemaal doen wordt het lichter!”
www.vredeslicht.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bad Behavior has blocked 227 access attempts in the last 7 days.