HULST – Bij scouting ‘t Jagertje in Hulst worden vandaag, morgen en zondag voor de veertigste keer de Zeeuws-Vlaamse Patrouille Kampioenschappen (ZePaKa) gehouden.

Zo’n 125 Zeeuws-Vlaamse scouts van elf tot en met vijftien jaar strijden om de prijzen: het schild en de kans om afgevaardigd te worden naar de landelijke scoutingwedstrijden, later in het jaar in Baarn.

Het thema van de ZePaKa is ‘groeten uit…’ en de scouts worden ondergebracht bij diverse ‘stammen’. Het programma begint vanavond om 19.00 uur met het opzetten van de tenten. Morgen van 11.00 tot 17.00 uur gaan de scouts op dagtocht en navigeren de kinderen, met behulp van diverse technieken een route door Hulst. Daarna bereiden ze hun eigen maaltijd op het scoutingterrein.

‘s Avonds worden ingestudeerde toneelstukjes opgevoerd en is er een kampvuur.

Voor alle activiteiten kunnen de scouts punten scoren. De laatste punten kunnen ze zondag behalen en wordt het kampement opgebroken. De winnaars zijn zondag rond 14.30 uur bekend.

Bron: PZC (www.pzc.nl)

Reactie: 0
Categorie: pers, zeeland, zepaka
Door:

Plaats een reactie

Je kunt alle reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Je mag een reactie plaatsen op dit bericht, of een quote plaatsen op je eigen website.

Agenda

    Geen activiteiten

Twitter @sureac

Like us on Facebook