Programma SuReAc 2006

The FlintstonesAlle leiding van Zeeuws-Vlaanderen hebben weer bij elkaar gezeten en hebben een programma voor het SuReAc 2006 in elkaar gestoken. Tijdens het eerste weekend van de Herfstvakantie zal het SuReAc in de buurt van Oostburg plaatsvinden en geheel in thema van de ‘Flintstones’.

Het officiële gedeelte van het SuReAc zal de hele zaterdag 14 oktober in beslag nemen. Het programma ziet er dan als volgt uit:

09.00u – Iedereen is welkom op het terrein waar het SuReAc 2006 gehouden wordt.
09.45u – Opening van SuReAc 2006
10.00u – Kookwedstrijden op houtvuur
15.00u – Handels-/Kartelspel
19.00u – Avondspel
21.45u – Uitreiking van de prijzen van de kookwedstrijden en het Handels-/Kartelspel
22.00u – Afsluiting van SuReAc 2006

Voor de groepen die het zaterdagprogramma niet genoeg vinden hebben we ook nog een on-officieel programma.
Zij kunnen het hele weekend terecht op het terrein, mits ze natuurlijk hun tenten meenemen voor de overnachtingen. Voor de scouts die in het thema van de Flintstones willen overnachten is er ook de mogelijkheid om eventueel primitief te overnachten. Het programma voor het hele weekend ziet er dan als volgt uit:

Vrijdag 13 oktober
Er is de mogelijkheid om één uurtje te gaan zwemmen in het zwembad van Oostburg en wel van 17.30u t/m 18.30u. Maar dit moet je leiding wel even doorgeven aan de organisatie van het SuReAc. Voor de groepen die niet willen zwemmen, die kunnen vanaf 20.00u terecht op het terrein.
De avond zal er dan als volgt uitzien; een dropping en een kampvuur.

Zaterdag 14 oktober

Zoals het officiële programma en ’s avonds gevolgd door een kampvuur.

Zondag 15 oktober

Deze zal niet meer omvatten dan op het gemakje wakker worden, je leiding naar de supermarkt in Oostburg of Sluis sturen, ‘ontbijten’ en je tent inpakken.

Kookwedstrijd
De kookwedstrijd zal bestaan uit twee categoriën: met pannen en primitief. En voor de categorie primitief geldt: hoe primitiefer, des te meer punten je scoort.
De samenstelling van de ploeg waarmee je strijdt om een eerste plaats, mag je helemaal zelf bepalen; of je nou alleen of met z’n zessen gaat koken. De enige voorwaarden die aan het koken vastzitten is dat je kookt op houtvuur, in het thema van ‘Flintstones’ werkt en dat je de schijf van 5 handhaafd. Er gelden dus geen beperkingen in de hoeveelheid geld die je aan je maaltijd uitgeeft en het aantal gangen dat je klaarmaakt.

Voor de scouts die bezig zijn met hun insigne koken hebben we goed nieuws! Je mag je eindopdracht tijdens deze wedstrijden uitvoeren; de jury zal dan wat extra opletten en rekening houden met de eisen voor dit insigne.

Handels-/Kartelspel

Dit spel hebben we vaker gespeeld op voorgaande SuReAc’s. Op het moment heb ik nog geen on-line spelregels voor jullie om je goed voor te bereiden, maar houdt sureac.nl in de gaten en je zal spoedig weten hoe het spel precies gespeeld gaat worden!

Aantal deelnemers

Op dit moment, terwijl ik aan het schrijven ben en niet mijn inbox check 😉 doen er al ongeveer 137 scouts mee en zij nemen zo’n 35 leiding mee!

Tot het eerste weekend van de Herfstvakantie!

2 gedachten over “Programma SuReAc 2006”

 1. Lokatie SuReAc 2006

  Het SuReAc 2006 vindt plaats op de boerderij van Bram Risseeuw

  Bruggendijk 6
  4505 PP Zuidzande

  Als je de Bruggendijk op rijd, vanaf oostburg gezien, is het de eerste boerderij aan de linker kant van de weg ( ongeveer 1 km).

 2. Het totale aantal deelnemers die op de zaterdag bij het officiële gedeelte aanwezig zullen zijn bedraagt 37 leiding & 134 scouts. Dat betekent een forse competitie voor alle onderdelen!
  Succes met de voorbereidingen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bad Behavior has blocked 227 access attempts in the last 7 days.