DWEK

Dolfijnen, Welpen, Esta’s en Kabouters

Ben jij 7 tot 11 jaar?

Dan mag jij kiezen uit vier Scoutingspellen voor kinderen die net zo oud zijn als jij.

    Wil je bij de

  • esta’s,
  • welpen,
  • kabouters of
  • dolfijnen?

Esta’s

Esta’s spelen in het land van de Esta. Wil je weten wat dat is? Volg dan het Kind met de Hoge Hoed naar het geheimzinnige huis. In dat huis staat een kist vol verkleedkleren. Als je die aantrekt, verander je in een inwoner van het land van Esta. Esta’s beleven veel plezier en spannende avonturen. Bij jou in de omgeving is ook vast een Scoutinggroep waar je piraat kunt spelen of leven als een koning in een paleis?

Welpen

Vind jij het leuk om als welp allerlei avonturen te beleven in de rimboe? De oude, grijze wolf Akela, is je begeleider. Je leert veel over de wildernis van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. Je kunt ook lekker luisteren naar de mooie verhalen van de oude olifant Hathi. Hij is meer dan 100 jaar oud en heeft veel meegemaakt. Als je welp wordt bij Scouting leer je nog veel meer over dieren.

Kabouters

Ga je mee naar het land van Bambilië? Dat is het land waar de kabouters spelen. Als je er naartoe wil, kom je er vanzelf! Een reis vol avontuur, want als je dwars door de Warbossen loopt, zie je in de verte de molen van Haverhoek, ontdek je de muziektent en het kasteel in Driemstein. Of je gaat op ontdekkingsreis in het Drasmoeras, de Ruige Verten of de onbekende Heuvels. Kom jij ook bij Scouting om je eigen kabouteravontuur te beleven?

Dolfijnen

Ben je gek op alles wat met water te maken heeft? Dan ben jij op je plek bij waterscouts of dolfijnen, als je niet ouder bent dan 11 jaar. Je beleeft allerlei avonturen bij een van de rivieren van Bambilië of je vaart op de Volderia-rivier in het land van Esta. Veel waterscouts hebben een eigen (zeil)boot. Hun clubhuis staat vaak aan het water of is zelfs een boot! Lijkt je het wat, kijk dan maar eens of er bij jou in de buurt een dolfijnengroep is!

Meer informatie over het speltak Esta’s, Welpen, Kabouters of Dolfijnen vindt je op de Scouting Nederland site.

bron: Scouting.nl