Gier Roegier wandelt tussen de scouts tijdens de roofvogelshow op het zepakweekend in Philippine. foto Wim KooymanPHILLIPPINE – Jonge Zeeuws-Vlaamse scouts deden hun voorvaders de padvinders zaterdag weinig eer aan tijdens het veertigste Zeeuws- Vlaamse patrouillekampioenschap (Zepak). Veel van de 135 deelnemers, verdeeld over 24 groepen, bereikten de controleposten niet via de uitgestippelde paden, omdat ze die niet konden vinden op de kaarten.

Gier Roegier wandelt tussen de scouts tijdens de roofvogelshow op het zepakweekend in Philippine. foto Wim Kooyman
Gier Roegier wandelt tussen de scouts tijdens de roofvogelshow op het zepakweekend in Philippine. foto Wim Kooyman

De valkenier heeft een kerkuil op het hoofd van een van de scouts geparkeerd. foto Wim Kooyman
De valkenier heeft een kerkuil op het hoofd van een van de scouts geparkeerd. foto Wim Kooyman

De drie scouts van de Axelse Vier Ambachten gaven onomwonden toe dat ze er omheen draaiden. “We zijn bospaadjes ingeslagen, die we hadden moeten overslaan. We hebben tachtig minuten verspeeld door in rondjes te lopen”, zei patrouilleleider Jacob (14). Als zijn assistent Menno er nog bij was geweest, hadden ze in elk geval meer gelachen, voegde hij er wat mismoedig aan toe.

Valentijn (13) en vooral de jongste van de Yeeh-Haaa’s, de 11-jarige Geoffrey, herinnerden Jacob eraan dat ze ook als trio best lol hebben gehad. Weer welgemoed zocht het drietal het goede pad om de laatste laan in te kunnen slaan.

De wederwaardigheden van de Yeeh-Haaa’s stonden model voor die van veel van de overige drieëntwintig groepen, meldde Christian Audenaerd, één van de kampcoördinatoren, achteraf. “De vermoeidheid was na aankomst in het basiskamp snel vergeten. Een slok drinken, even opfrissen en de meeste scouts konden er weer tegenaan bij de volgende opdracht: het koken van een – naar het oordeel van de jury – smakelijke maaltijd.”

Het patrouillekamp stond deze keer in het teken van een jubileum. Het was de veertigste keer dat de Zeeuws-Vlaamse scoutingclubs elkaar troffen voor een wedstrijdenreeks in een kamp. Vorig jaar dachten de organisatoren nog dat ze de 37-ste editie hielden, maar nauwkeurig rekenen en nazoeken wees uit dat ze al twee keer meer het bos introkken. Audenaerd: “We zijn een aantal jAren één keer op kamp geweest, maar gaan al weer tijden zowel het voor- als het najaar. De telling is ergens een keer fout gelopen, maar we weten nu zeker dat we het veertigste patrouillekamp hebben gehouden.”

Na de traditionele onderdelen – opzetten tent en keuken, speurtocht, kookvaardigheid en creatieve presentatie – werden de verkenners en andere scouts getrakteerd op een speciaal verjaardagstoetje. Valkenier Ruben van Maaren uit Wemeldinge verzorgde een roofvogelshow. De jonge zeearend werd wat te zenuwachtig van de drukte in het bos, maar een condorgier, torenvalken en kerkuilen lieten de scouts hun kunsten zien.

Bij het opmaken van de balans bleken de Yeeh-Haaa’s het nog niet zo gek gedaan te hebben. Ondanks de tachtig minuten rondjes lopen, eindigden ze in de top tien.

De eerste plaats bleef echter ver uit zicht, die was voor de ‘Ulster Schildknapen’ van ’t Jagertje, wier naam naadloos aansloot bij het thema van het patrouillekamp: de tijd van Koning Arthur.

Axelse scouts lopen tachtig minuten in een rondje, maar komen toch nog in top tien.

bron: PZC & BN De Stem maandag 30 april 2007
door: René Hoonhorst

Reactie: 4
Categorie: pers, zepaka
Door:

4 Reacties op “Veel scouts kunnen pad niet vinden”

 1. haha lache foto’s.

  Ook vooral met die valk

 2. Staat er nu bij de rubriek “Zeeuwse Babbels”:
  Waren die scouts afgelopen weekeinde soms van het padje af?

  WHAHA (ja dus 😉 )

 3. zeker joh (binnen de tijd nog binnen gekomen) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. was lolllll!!!!

Plaats een reactie

Je kunt alle reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Je mag een reactie plaatsen op dit bericht, of een quote plaatsen op je eigen website.

Agenda

  Geen activiteiten

Twitter @sureac

Like us on Facebook